Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић: Развој здравства у Грачаници је најбитније општини Грачаница

Поповић: Развој здравства у Грачаници је најбитније општини Грачаница

У протеклом периоду Одељење здравства и социјалне заштите општине Грачаница помогло је здравственим установама на територији Општине Грачаница  кроз разне донације, а и из сопствених средстава како би се побољша рад установа истакао је за емисију „Општински час“ директор овог одељења Александар Поповић.

„Конкретно се ради на континуираном обезбеђивању медицинског материјала и лекова.  Стање је сада боље и надам се да ћемо овај велики проблем решити. Ово одељење је стуб развоја здравства ОГ. Кроз логистичку, материјалну  и сваку другу подршку подижемо  квалитет здравствене заштите нашем становништву. До сада је урађено много како би се побољшао рад здравствених установа и омогућило брже лечене. Ако ме питате да ли сам задовољан, јесам и нисам али тежим да са својим запосленима у овом одељењу радимо још боље .Недавно је Хитна помоћ у Лапљем селу добила возила јер су била преко потребна. Укупно је у току ове године обезбеђено четири возила,три возила су донације, а једно из сопствених средстава. Ми настављамо да преговарамо са Министаством здравља у Приштини , разним организацијама,  донаторима да на све начине помогну наше здравствене установе и да се обезбеде савремени апарати и све оно што је потребно како би се олакшало лечење пацијената“, рекао је Поповић.

Поповић је истакао да се у току ове године очекује конкурс за пријем лекара Опште праксе.

„Много је младих лекара на територији Општине Грачаница , који чекају посао и ми ћемо ускоро расписати конкурс за пријем лекара опште праксе. Недостају специјалисти али потрудићемо се да све обезбедимо и да наши суграђани не одлазе на лечење до централне Србије, већ да се обезбеди лечење овде“.

Што се рада Дијагностичког центра у Грачаници , директор Поповић је рекао да се ради и да  број пацијената повећава и  да су се премашила очекивања запослених.

„Само за лабораторију урађено је више од  20 000 анализа, око 60 прегледа је урађено на Мамографији,  ту су и друга одељења која пружају нашим суграђанима услуге, али и онима који долазе из осталих српских средина. Недавно се у овом центру може урадити анализа БЕТА ХЦГ –рано откривање трудноће, до сада за ову анализу наше суграђанке су одлазиле до централне Србије“.

Сарадња са Домовима здравља на територији општине Грачаница и Клиничко болничким центром Приштина-Грачаница је одлична и надам се да ће тако остати, јер заједничким радом остварићемо велики успех.

„Оно што бих додао, да смо у току ове године омогућили  много једнократних помоћи за суграђане , који су морали да купују лекове али због лоше финансијске ситуације обратили су се општини Грачаница. Наша врата су отворена за све суграђане и колико будемо у могућности ми ћемо и помоћи“

Емисија је реализована у организацији НВО “Центар за медије и економски развој Грачаница”. У наредним емисијама разговараћемо са осталим општинским диекторима, који ће представљати своје одељење. Друга сезона емисије доноси све новости из Општине Грачаница

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …