Главна / Вести / Косово и Метохија / С. Поповић: Добра сарадња са абасадом Норвешке

С. Поповић: Добра сарадња са абасадом Норвешке

Председник општине Грачаница Срђан Поповић примо је данас амбасадора Норвешке Пер Странда Сјастада, са којим је разговарао о досадашњој и будућој сарадњи на различитим пројектима.

Поповић је казао да је амбасадора Норвешке упознао са актуелном ситуацијом, са реализованим и будућим плановима општинске управе.

„О доста тема смо разговарали и амбасадор је био задовољан са досадашњим резултатима. Имали смо констуктиван разговор, а са амбасадом Норвешке увек добре односе и сарадњу. Захваљујући средствима амбасаде Норвешке другу годину за редом у локалној самоуправи имамо стажисте, а ове године и око формирања Пројектног биора у коме су такође ангажовани стажисти на изради урбанистичких и архитектонских планова“, казао је Поповић након састанка.

Поповић је истакао да је било разговора о могућностима сарадње на будућим пројектима, пре свега оних који се односе на енергетску ефикасност.

„О доста тема смо разговарали на састанку, надам се да ћемо у блиској будућности разговоре и наставити. Амбасади Норвешке захвални смо за сву помоћ и подршку коју нам је до сада пружала, како око програма стажирања, тако и око урбанизацији Грачанице“.

Абасада Норвешке, према речима амбасадора, успоставила је добру сарадњу са општином Грачаница и наставиће да подржава локалне активности.

„Наш главни циљ су једнаке могућности за све заједнице овде и као део тог циља имали смо сарадњу са општином Грачаница коју желимо да наставимо. Посебно сам задовољан приступом председника Поповића, за који мислим да је веома професионалан и усмерен на даљи развој општине, било да се ради о услугама грађанима, могућностима запошљавања, свега онога што би би ово место учинило добрим за становнике и у коме би градили будућност. О даљој подршци разговараћемо у будућности“, казао је норвешки амбасадор Пер Странд Сјастад информативној служби општине Грачаница након разговора са првим човеком Општине.

 

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …