Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Србија згрожена дивљањем над Србима

Ђурић: Србија згрожена дивљањем над Србима

Цела Србија је згрожена дивљањем над Србима у серији инцидената претходних дана, у којима ни прогнаници, ни староседеоци, ни деца, чак ни бебе нису поштеђени.

Нема никакве сумње да је ово директна последица политичке климе коју стварају сепаратисти у Приштини. Потребно је предузети хитне мере како би све породице на Косову и Метохији биле безбедне.

Згрожени смо и ћутањем надлежних међународних политичких и безбедносних институција на терену поводом таласа насиља према Србима, и то продубљује неповерење у намере дела међународне заједнице у покрајини.

Срби у Старом Грацком, који су постали симбол страдалништва нашег народа на Косову и Метохији, данас су поново били жртве шовинизма и хистеричне мржње, а томе су асистирали они који се лажно представљају као чувари реда.

Нападу на српску децу и њихове родитеље придружила се полиција, чија је неселективна и прекомерна употреба силе довела до повређивања троје српских мештана, међу њима и једне бебе, што је у правом светлу показало природу лажне државе Косово.

Спонзори такозване косовске независности створили су чудовишну творевину у којој полиција сузавцима интервенише против деце.

Упозоравамо и Приштину и оне у међународној заједници који толеришу злочинства албанских екстремиста да Србија неће толерисати насиље над српском, или било чијом децом.

Ми желимо да младе генерације у региону поштедимо ужаса којима смо сви били сведоци пре само две деценије, али да би мир и разум превладали потребне су две стране,стоји у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића.

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …