Главна / Вести / Косово и Метохија / Владета Костић: Блокада институција је погрешан пут решавања проблема

Владета Костић: Блокада институција је погрешан пут решавања проблема

protest_minimalacКорисници минималне накнаде са централног Космета, незадовољни нередовном исплатом, окупили су се данас испред зграде Косовског управног округа и након разговора са начелником Владетом Костићем одлучили да блокирају просторије ове институције .

„Принуђени смо на овакав корак јер помака у решењу нашег проблема нема“, рекао је новинарима председник организационог одбора протеста Момир Недељковић.

Корисници минималца, како је саопштено на скупу, од сутра неће дозволити улаз у зграду, а по речима Недељковића, уколико се проблем не реши до краја недеље, планира се и блокада просаторија Скупштине града Приштине. „Овде није у питању никакав политички притисак, већ борба за сопствени опстанак“ рекао је на скупу Недељковић.

Начелник Косовског управног округа Владета Костић рекао је новинарима да он још увек није добио званично саопштење од представника протеста о блокади зграде. Костић је казао за Радио Грачаницу, да је у разговору са корисницима минималне накнаде покушао да објасни да блокада институција није прави пут за остваривање права.

„Против сам било које блокаде институција и путних праваца и сматрам да је то погрешан пут решавања проблема. Када добијем званично саопштење од представника организационог одбора протеста шта су њихове намере, обавестићу државни врх“, рекао је Костић.

Канцеларија за Косово и Метохију издала је јуче саопштење за јавност, у којем се каже, да је на састанку који је тим поводом одржан 06.08.2013. године у општини Лепосавић са представницима Синдиката запослених на АП КиМ, договорено је да ће се наставити са исплатама месечне накнаде у текућем месецу са обрачуном исплата почев од 19.08.2013. године, чиме се, како се наводи у саопштењу, испуњавају редовне исплате и обавезе државе према корисницима исте.

Check Also

Куртијеви предлози неприхватљиви, јер Косово није држава

Дипломата Зоран Миливојевић изјавио је да ниједан од предлога које је данас током дијалога у …