Главна / Вести / Косово и Метохија / Куочи: Кфор забринут због инцидената на Косову

Куочи: Кфор забринут због инцидената на Косову

Забринути смо због последњих инцидената на Косову и радимо на томе да то спречимо, рекао је у бази Бондстил командант Кфора Салваторе Куочи.

Кфор је данас организовао посету новинара бази Бондстил. Циљ је био да се покаже како је Кфор организован.

Командант Салваторе Куочи је обраћајући се новинарима рекао да је дужност Кфора да обезбеди сигурност грађана на Косову без обзира на њихову националну припадност.

Истакао је да је забринут због последњих инцидената на Косову, али да Кфор ради на томе као би се они спречили.

“Наш посао је да уђемо у срж догађаја и да сазнамо две ствари. Зашто се то догађа и како да то спречимо”, рекао је Куочи.

Додао је да са “шире тачке гледишта” ситуација на Косову је много боља него 1999. године.

“У прилог томе говори и податак да је 1999. године на Косову било ангажовано 55.000 војника, а данас их има само 4.000”, навео је Куочи.

Амерички официр Ник Дучић рекао је да је о безбедносној ситуацији разговарао са градначелником Грачанице Срђаном Поповићем, те да је том приликом договорено да се у наредном периоду повећа број партола војника Кфора, јер су у Грачаници у току различите манифестације које окупљају велики број људи.

На питање да прокоментарише чињеницу да је због етничког порекла изузетно занимљиви медијима у централној Србији који брижљиво бележе и преносе сваку његову изјаву, третирајући га врло често као поп звезду, Дучић је рекао да је то вероватно због тога јер је он приви официр српског порекла на Косову.

Извор: Танјуг

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …