Главна / Друштво / Др Небојша Миловановић: Све у циљу напретка у лечењу пацијената

Др Небојша Миловановић: Све у циљу напретка у лечењу пацијената

– Општина Грачаница је препознала здравство као један од водећих стубова развоја, тако да се, као и ранијих година, у здравство доста улагало. Ове године уложили смо доста средства, пре свега, у инфраструктурне објекте. Говорим о Лапљем Селу, Дому здравља у Доњој Гуштерици, Физијатрији у Лапљем Селу. Радили смо на опремању у Дому здравља у Грачаници стоматолошког одељења за најмлађе. Оно што је ново јесте да ћемо у наредном периоду, а већ је расписан тендер и у току је набавка одређених апарата за лабораторијску и хемијску дијагностику. Сматрамо да на тај начин смањујемо време постављања дијагнозе и постижемо напредак у лечењу пацијената – рекао је у Дневнику ТВ Грачаница др Небојша Миловановић, директор Регионалне болнице општине Грачаница.

Др Миловановић је, гостујући у Дневнику, додао и да је главни циљ олакшати пацијентима лечење, смањити издатке и путовања до других градова како би се завршиле неке од анализа.

– Тежимо једном великом и добром инфраструктурном објекту где би све наше клинике могле да буду сједињене, да тако смањимо тај празан ход. Да на тај начин не трпе пацијенти и троше више времена – наглашава др Миловановић.

Опширнији разговор можете погледати на снимку Дневника испод текста.

Check Also

“Нуклеус” и у специфичним условима успева да одржи пчелиња друштва

У односу на неке раније године, ова година није била претерано добра за пчеларство. Недовољне …