Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Могуће померање рока за пријављивање изборних листа

Ђурић: Могуће померање рока за пријављивање изборних листа

marko_djuricСаветник председника Србије Марко Ђурић изјавио је да је могуће да рок за пријављивање листа за учешће на новембарским локалним изборима на Косову буде померен и указао да су ти избори историјска шанса да се преокрену политички токови потискивања Срба са косовске јавне сцене.

“Мислим да је веома важно да омогућимо свима који желе да учествују у овом изборном процесу да то учине. Код представника међународне заједнице видели смо спремност да у погледу рокова (4. септембар) изађу што је више могуће у сусрет представницима српске заједнице. О конкретним одлукама везаним за то видећемо у наредним данима”, рекао је Ђурић у интервју у Политици.

Саветник Томислава Николића указао је да Србија неће пристати да учествује на изборима на којима постоји иједно обележје лажне државе Косово.

На питање, ако Београд “успе да скине” грб Косова са листића шта гарантује да се он неће појавити на следећим, Ђурић је рекао да су новембарски избори тест и припрема за парламентарне који ће бити на пролеће.

“Они ће бити, као и новембарски, историјска шанса да преокренемо политичке токове потискивања Срба са јавне сцене на Косову. Уколико Срби буду учествовали на тим изборима и уколико ЕУ буде наставила да пружа подршку процесу споразумевања и укључивања Срба у политички систем у покрајини сасвим сигурно неће моћи да буде било каквих наметања обележја државности”, навео је Ђурић.

Извор: РТС

Check Also

Петковић: Много љубави, посвећености и вере уткано у песму Милана Васића “Полетео соко сиви”

Много љубави, посвећености и вере уткано је у песму Милана Васића “Полетео соко сиви”, о …