Главна / Вести / Србија / Вучић: Новинар Стефан Цветковић пронађен жив и здрав

Вучић: Новинар Стефан Цветковић пронађен жив и здрав

Председник Александар Вучић је, у ванредном обраћању медијима, саопштио да је новинар Стефан Цветковић пронађен жив и здрав у рејону Беле Цркве. Цветковић се тренутно налази на испитивању у полицији, каже Вучић и додаје да је много тога било намештено. Јавност ће ускоро бити детаљније обавештена о томе шта се тачно догодило, поручио је председник.

“После 30 сати тешког и напорног рада, дошли смо до озбиљних резултата и желим да обавестим јавност и грађане Србије да је Стефан Цветковић у нашим рукама, пронађен жив и здрав, да му длака са главе не фали”, рекао је Александар Вучи

Додао је да се Цветковић тренутно налази на испитивању у полицији и “да ће се дуго тамо задржати, јер има много тога да објасни” и додао да је и сам Цветковић потврдио да је добро.

“Наше безбедносне снаге са поносом могу да се похвале одлично обављеним послом. Ја честитам свим припадницима полиције, честитам свим припадницима БИА и велико им хвала свима на огромном труду и раду”, навео је Вучић, који је захвалио и министру Небојши Стефановићу и шефу БИА Братиславу Гашићу.

Истакао је да није било никаквих трагова борби и да ће јавност ускоро бити детаљније обавештена шта се тачно догодило.

“Новинар је изнео неке своје тврдње које ће надлежни органи проверити”, додао је председник Србије.

“Много тога било намештено”

Вучић је напоменуо да је много тога било намештено на месту где је пронађен аутомобил овог новинара.

“Шта се све догодило, имаћете довољно времена да чујете наредних неколико дана, ја ћу вам у неколико реченица рећи да смо ми одмах посумњали у ону верзију која се појавила у појединим медијима. Ту је било и много лажи и лажних вести, ми смо посумњали у ту верзију зато што никаквих трагова борбе видљивих није било, лагали су медији који су објавили да је постојала кутија и било каква крв”, рекао је Вучић.

Указао је да је “остављен сат који је пластични, много јефтинији од сата који је иначе господин Цветковић носио три дана пре тога”.

“Наши државни и безбедносни органи и стручњаци одмах су рекли да је много тога намештено, никакве борбе, никаквих трагова кочења, ничега није било. Пси трагачи нису нањушили крв, жандарми и рониоци нису нашли ништа”, нагласио је председник.

Пренео је да је Цветковић изнео неке своје тврдње, веома, веома чудне, али да ће оне бити проверене као да су истините.

 

“Наши безбедносни органи сумњају у ту верзију, али ће бити проверене. Ми ћемо их посматрати као да је истина све што је рекао”, нагласио је Вучић.

“Желим да захвалим оперативцима из полиције и БИА на напорном раду, који су саслушали десетине људи”, указао је председник Србије и додао да нико претходне две ноћи није спавао.

Навео је да је обавештење о нестанку новинара из Беле Цркве Стефана Цветковића стигло прексиноћ око 23 часа.

“У раним јутарњим сатима формирали смо радну групу и донели одлуку да МУП и БИА раде даноноћно док се не види ко је починио тешко кривично дело. Радили смо напорно и били изложени као земља, и ја као председник, најжешћим нападима, а неки су говорили да смо убице и злочинци”, рекао је председник.

“Чудни позиви из Приштине, повезивање и са лицима у иностранству”

Вучић је изнео неколико детаља до којих је до сада дошла истрага случаја нестанка новинара Стефана Цветковића, у којем има “доста нелогичности, чудних ствари…”.

На питање Инсајдера како то да је конференција за новинаре заказана, а да онда нису могли да буду откривени детаљи, а имплицирано је да је прича измишљена и да ли јесте или није, Вучић каже да је установљено више чудних разговора са територије Косова и Метохије, “чудних повезивања”, о чему ће, каже, надлежни органи водити рачуна, као и “са неким другим лицима која се налазе на територији неких других страних земаља”.

“Да ли је нешто инсценирано, уз нечије знање или не сасвим уз знање господина Цветковића, то ће истрага утврдити”, додао је председник.

Да је било много тога чудног од почетка, ми смо то, каже, знали, али нисмо смели да кажемо.

“Не дај боже да се било шта лоше десило, рекли бисте да смо зликовци, кривци – и то сви без разлике и не први пут, већ по ко зна који пут”, каже председник.

“Има много детаља, претпостављам да вам неки нису јасни. Мислим да је људима најважнија вест и зато је сазвана конференција за новинаре, да обавестим да је човек жив и здрав. Ваши медији и сви други су нас обавештавали да је прошло 30 сати а да никакви резултати нису постигнути. Прошло је 30 сати, а резултата има и мислим да нема важније вести да се сазове конференција за новинаре”, рекао је Вучић у одговор на питање Инсајдера.

“Понашали смо се озбиљно и одговорно, а о даљем току истраге обавештаваће вас министар Стефановић. Мени је било важно да се обратим јавности, као што сам и јуче, када су били лоши налази. Ноћас смо сви радили до касно, читали смо све папире, сви смо се трудили да уочимо неку нелогичност и дошли смо до неких трагова да су нека лица имала сазнања да је он жив и здрав, али нису имали потребу да мисле на њега”, додао је председник.

Према његовим речима, грађани су свакако задовољни док “неки политичари нису”.

“Њих ми је посебно жао. Сад могу да им кажем – идите на Охрид, у Њујорк, Верону… Сад су на реду наши момци да побеђују у фудбалу, ви сте ионако све промашили”, рекао је Вучић, говорећи о онима који су инсинуирали да је држава одговорна за нестанак Цветковића.

Извор: РТС

 

Check Also

Српска деца из региона и дијаспоре у летњем кампу у Београду

Српска деца са Косова и Метохије, као и из више земаља региона и Западне Европе, …