Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Јанковић би да ослаби борбу за КиМ и унесе неспокој

Ђурић: Јанковић би да ослаби борбу за КиМ и унесе неспокој

Саша Јанковић и његова политичка организација део су ширег покрета чији је циљ да у пресудним тренуцима борбе наше државе за заштиту националних интереса на Косову и Метохији, у највећој могућој мери ослаби јавну подршку тој борби и међу грађане Србије унесе неспокојство, оценио је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић.

“Саша Јанковић је бескрупулозни политички егзибициониста који злоупотребљава породичну и националну трагедију за партијску промоцију”, рекао је Марко Ђурић.

“Не може се другачије објаснити нагло пробуђено интересовање Саше Јанковића за Косово и Метохију, јер он се, подсећам, у време док је био на функцији омбудсмана огласио ненадлежним за нашу јужну покрајину и доследно је затварао очи пред проблемима Срба који тамо живе као најобесправљенија и најугроженија заједница у Европи”, навео је Ђурић.

Да заиста жели да допринесе расветљавању убиства Оливера Ивановића, нагласио је Ђурић, Јанковић би митинговао у центру Приштине.

“Међутим, он више воли да се политиком бави преко твитера, из скупих хотелских соба, из Охрида или са палуба речних глисера, а Приштина очито није на листи његових ексклузивних дестинација”, истиче Ђурић.

Истиче да садашња власт Србије и председник Александар Вучић брину о српском народу на Косову и Метохији.

“За разлику од Саше Јанковића и режима чији је сателит био, садашња власт Србије и председник Александар Вучић и те како брину о српском народу на Косову и Метохији и чине све да правда буде доступна свим нашим суграђанима, укључујући и породицу Оливера Ивановића”, саопштио је функционер СНС-а.

Додаје да ће изаћи на видело за чији интерес и рачун Саша Јанковић и његови савезници настоје да ослабе капацитете Србије у борби за КиМ.

“А на видело ће кад-тад изаћи и за чији интерес и рачун Саша Јанковић и његови савезници данас настоје да ослабе капацитете Србије у борби за Косово и Метохију и ко финансира скупе навике и раскалашни животни стил пропалих политичара који себе називају опозицијом”, закључио је Ђурић.

Check Also

Селаковић: Ни око чега са тим људима не можете да се договорите

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас у Бриселу, након нове рунде дијалога, да …