Главна / Вести / Косово и Метохија / Делегација Приштине у Бриселу на “редовној размени ставова”

Делегација Приштине у Бриселу на “редовној размени ставова”

Делагација Приштине долази сутра у Брисел на “редовну размену ставова у оквиру дијалога” са Београдом, потврђено је Танјугу у Европској служби за спољне послове.
Главни преговарач Приштине у дијалогу са Београдом, Авни Арифи, најавио је да ће приштинска делегација 18. јуна допутовати у Брисел и представити активности и достигнућа приштинских институција на примени Бриселског споразума.

Танјуг из европских дипломатских извора сазнаје да је у питању билатерални састанак приштинске делегације и посредника ЕУ, коме не присуствује делегација Београда.

У Бриселу се наводи и очекивање да ће се у наредне две недеље, до краја јуна, одржати нова рунда техничких, али и разговора на високом политичком нивоу између председника Александра Вучића и Хашима Тачија.

Главни преговарач Приштине у техничким разговорима Авни Арифи најавио је да ће од европских посредника тражити да се разговара и о енергетици, а не да се фокус ставља на формирање Заједнице српских општина.

Из ЕУ, већ дуже време наводе да су предмет разговора техничког дијалога “сви непримењени споразуми”, међу којима формирање Заједнице српских општина представља највећи део Бриселског споразума.

Извор: Танјуг

Check Also

Канцеларија за КиМ: Наставићемо да трагамо за отмичарима и да инсистирамо  на њиховом кажњавању

Отмица рудара Жарка Спасића, која се догодила на данашњи дан 1998. године, означила је почетак …