Главна / Култура / Све спремно за други по реду “Loud Crowd ” фестивал

Све спремно за други по реду “Loud Crowd ” фестивал

Loud CrowdУ организацији невладиног сектора“Комуникацијом до развоја друштва” а уз подршку Општине Грачаница у суботу, 24. августа с почетком у 18 часова, на платоу испред базена Хациенда биће организован други по реду “Loud Crowd” фестивал, на којем ће учествовати познати бендови из централне Србије. Како је саопштено Радио Грачаници, на овогодишњем фесту појавиће се  музичари група Darkwood Dub, Деца лоших музичара и Џа Или Бу  из Београда, Dark Sky и Омнибуси из Косовске Митровице и бендови Gipsy Mafia, Banat hardcore sound system – BHC и Браћа Блацквоотрић из Зрењанина.

-Ово је један од најишчекиванијих догађаја у Грачаници у 2013 години, и осмишљен је тако да промовише алтернативне музичке правце и да љубитеље доброг звука бар на тренутак одведе на музичко путовање ван граница гета у којем се живи- стоји у саопштењу, достављено нашој редакцији.

Иначе, фестивал је настао као покрет који је самоиницијативно изградио музичку сцену на централном Космету и за кратко време остварио велику популарност код младих на овом простору.

Организатори фестивала истичу да је идеја свега да се на овај начин, како наводе, додатно утврди култура а све у циљу еманципације, забаве и подизања свести о важности музичке културе и културних дешавања на простору општине Грачаница.

Check Also

Галерија Дома културе у Грачаници обогаћена сликом Цилета Маринковића

Фундус Галерије Дома културе у Грачаници већ поседује бројна ликовна уметничка дела еминентних стваралаца, а …