Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић о Тачију: Погрешне рачунице неких… 

Ђурић о Тачију: Погрешне рачунице неких… 

То што Тачи говори јасно показује да неки замишљају да ће бити довољно да доведу делегацију Србије и председника Вучића за сто у Бриселу и да добију све, каже директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

“Али, не треба да рачунају на то, јер се то неће догодити”, рекао је Ђурић за Тањуг, на питање како види Тачијеву изјаву уочи наставка дијалога, у недељу, да ћена преговарачком столу бити и питање граница.

Ђурић додаје да овакве изјаве јасно говоре и о количини притиска коме ће Србија и њен председник по овом питању бити изложени.

“Али, могу да вам кажем и да ће могућност да се нешто на тај начин постигне бити управо обрнуто пропорционална количини притиска који се на председника Вучића по овом питању врши”, каже директор Канцеларије.

Што се тиче Тачијеве приче да неће дати ни милиметар територије Косова, уопште не разумем о чему он говори, додаје Ђурић, пошто, како каже, његов, Тачијев, није ниједан једини милиметар територије Аутономне покрајине Косово и Метохија.

“Због очигледног потпуног одсуства спремности Приштине за компромис и озбиљан разговор, од предстојећих разговора у Бриселу не очекујем ништа”, закључује Ђурић.

Извор: РТС

Check Also

Гујон: “Солидарност за Косово” покреће још четири нова пројекта у српским енклавама на КиМ

Директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и оснивач хуманитарне организације “Солидарност …