Главна / Вести / Косово и Метохија / Душан Козарев: ЗСО мора бити успостављена у складу са договорима из Брисела

Душан Козарев: ЗСО мора бити успостављена у складу са договорима из Брисела

Успостављање Заједнице српских општина не може имати никакве везе са жељом Енвера Хоџаја да самопроглашено Косово добије столицу у Уједињеним нацијама, и најобичнија је неистина и обмањивање јавности када он те две теме доводи у било какву везу.

Инсистирамо да процес успостављања Заједнице српских општина буде без одлагања и безусловно подржан од свих учесника у бриселском дијалогу, и јалове су наде свих оних који мисле да се од Београда притисцима може изнудити одустајање од овог принципијелног става.

Заједница српских општина мора бити успостављена у складу са договорима постигнутим у Бриселу како би процес дијалога Београда и Приштине могао бити настављен на продуктиван начин.

О чланству самопроглашеног Косова у Уједињеним нацијама наравно нема ни говора, јер у светску организацију као пуноправне чланице могу бити примљене само државе, а за већи део човечанства самопроглашено Косово није држава нити ће то икада бити.

Неодмерене изјаве и нереална очекивања појединих политичких актера из Приштине очито су плод нервозе због све учесталијих повлачења признања једнострано проглашене независности, те промена на геополитичком плану које им не иду наруку.

Check Also

Куртијеви предлози неприхватљиви, јер Косово није држава

Дипломата Зоран Миливојевић изјавио је да ниједан од предлога које је данас током дијалога у …