Главна / Вести / Косово и Метохија / Гром запалио кућу Спасића, породици уручени пакети са животним намерницама

Гром запалио кућу Спасића, породици уручени пакети са животним намерницама

Општина Грачаница уручила је пакет са основним животним намерницама социјално угроженој четворочланој породици Спасић из Рабовца, којима је недавно од удара грома у потпуности изгорела соба у којој су живели. Ускоро ће се уселити у стану у Сувом Долу.

У селу Рабовце, недалеко од Липљана, у невремену прошле недеље гром је ударио у стару и оронулу кућу у којој живе три породице Спасић. У поткорвљу, у соби од десетак квадрата, у којој живе социјално угрожени супружници Младен и Надица и њихово двоје деце ударио је гром, а у пожару који је настао уништено им је готово све што су имали. Они су прошле неозлеђени јер се у том тренутку нису налазили у соби.

Након што су са својом тешком ситуацијом упознали и председника општине Грачаница Срђана Поповића, локална самоуправа им је за одређени период обезбедила пакете са основним животним намерницама, које су им уручили представници локалне самоуправе.

Социјално угрожена породица Спасић након несреће која их је задесила смештена је код рођака, али захваљујући општини Грачаница ускоро ће добити кров над главом.

„Захваљујем се општини Грачаница, која је на челу са председником Срђаном Поповићем, увидела наш проблем, изашла у сусрет и доделила нам стан у зградама у Сувом Долу. То је за нас једини сигуран кров над главом и значиће много. Тренутно сам без посла, живим од социјалне помоћи, али даће Бог да се и запослим и проширимо нашу породицу“, казао је Младен за сајт општине Грачаница.

Породица Спасић и остале породице које су добиле станове у Сувом Долу у нове домове у зградама за социјално угрожене требало би да се уселе до краја овог месеца.

Check Also

Јевтић: Посета народних посланица Штрпцу значајна подршка

Дубравка Филиповски, Снежана Пауновић и Дубравка Краљ, народне посланице у Скупштини Србије, посетиле су данас …