Главна / Култура / Милица Мандић – Све чешће у представама, све омиљенија публици

Милица Мандић – Све чешће у представама, све омиљенија публици

Млада глумица Милица Мандић била је гост Дневника ТВ Грачаница, а непосредни повод за био је њена последња одиграна, иначе и мастер представа “Исадора”, коју је припремила у сопственој драматизацији, а односи се на живот Исидоре Данкан.

– Тема за мој мастер рад била је да ли жена може и колико може да се снађе у уметности и како на то гледају особе из њеног живота, породица и друштво. Представа је одиграна, верујем да че да живи, а критике су позитивне – каже за наш Дневник Милица Мандић.

Милица је дугогодишњи члан Театра Гето, студирала је на Академији уметности Приштина, већ играла у многим представама и учествовала на фестивалима. Полако, како она каже, гради свој пут. Публика је памти и по учешћу у представи “Чекајући Годоа” у којој су све ликове уместо мушкараца тумачиле жене. Поред ове, Милица је играла и у дипломској представи “Земља јесмо” коју грачаничка публика још увек није имала прилику да види.

Када је у питању перспектива младих дипломираних глумаца, Милица каже да сви по нешто раде. То су често и неке приватне представе, али ко жели да ради, посао увек нађе.

– Мислим да је моја генерација итекако радна и вредна и мислим да ће бити успешна. Увек прихватамо и савете других и безгранично сам захвална и колегама из Приштинског позоришта јер увек од њих добијемо драгоцене савете – каже Милица.

Грачаничка публика можда ће већ у септембру имати прилику да погледа и представу “Земља јесмо”, причу о Десанки Максимовић, направљену од њених стихова.

Опширнији разговор у снимку Дневника испод текста.

Check Also

Галерија Дома културе у Грачаници обогаћена сликом Цилета Маринковића

Фундус Галерије Дома културе у Грачаници већ поседује бројна ликовна уметничка дела еминентних стваралаца, а …