Главна / Вести / Косово и Метохија / Видовдански одбојкашки турнир сутра и прекосутра у Доњој Гуштерици

Видовдански одбојкашки турнир сутра и прекосутра у Доњој Гуштерици

Пети међународни Видовдански одбојкашки турнир биће одржан сутра и прекосутра на спортском терену ОШ „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици.

Женски одбојкашки турнир након пет година добио је међународни карактер. Ове године учествоваће шест екипа са осам тимова. Према речима организатора поједине екипе у последњем тренутку отказале су учешће због, како су навели, безбедносне ситуације.

На турниру ће учествовати Јанта-Волеј из Скопља, Панда из Врања, Радан из Лебана, Соколица из Звечана, Грачаница из Грачанице и екипа Видовдан из Доње Гуштерице која је и организатора турнира. Укупно ће учествовати око 120 одбојкашица.

За потребе турнира по први пут биће коришћена и спортска хала на брду изнад Лапљег Села, у којој ће утакмице играти један део екипа, док ће други играти на спортском терену у Доњој Гуштерици, где ће се одржати полуфиналне и финална утакмица, у недељу у 11 часова. За победнике обезбеђене су медаље и пехари.

Свечано отварање заказано је за сутра, 23. јуна у 10 часова на терену ОШ „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици где ће се окупити сви учесници.

У оквиру турнира организоваће се и ревијалне утакмице за децу од првог до трећег разреда, а све у циљу промоције здравог живота и спорта.

Сви учесници ће посетити и Међународни фестивал средњовековних вештина и заната „Штит“ у Грачаници, обићиће манастир Грачаницу и арехолошко налазиште „Улпијана“.

Организатор турнира је и Одбојкашки савез Србије, а турнир су подржали Канцеларија за Косово и Метохију, Косовско-управни округ и општина Грачаница.

Check Also

Ракић честитао школску славу Светог Саву

Председник Српске листе Горан Ракић честитао је свим ученицима, студентима, просветнбим радницима и запосленима у …