Главна / Вести / Косово и Метохија / Одржана трећа јавна расправа о буџету СО Грачаница

Одржана трећа јавна расправа о буџету СО Грачаница

Sastanak sa mestanima DobrotinaТрећа јавна расправа поводом планирања буџета општине Грачаница за 2014. Годину, одржана је у Добротину, Горњој Гуштерици и Ливађу.

Предлог мештана Добротина када су инвестиције у наредној години у питању односе се превасходно на уређењу зелених површина, санацији амбуланте, затим, реконструкција Дома културе као уређење просторија за пензионере. Посебно је истакнута потреба изградње спортског игралишта  и обнова нисконапонске мреже, као и изградња пешачке стазе у селу.

У оквиру планираног буџета за капиталне инвестиције предлаже се и уређење речног корита и отварање Омладинског центра.

Sa mestanima G.Gusterice

Председник СО Грачаница Горан Лазић је рекао да скупштина планира да до краја овог или почетком следећег месеца усвоји предлог о формирању предузећа Земљорадничке задруге у Доњој Гуштерици и да ће се њеним отварањем створити могућност за отварање нових радних места.

Директор Одељења за буџет и финансије при општини Грачаница Славиша Ничић рекао је да буџет Општине Грачаница за 2014. годину износи 5,557,376.00 евра, од чега су Владини грантови 4,101,699.00 евра и сопствени приходи 1,455,677 евра. „У поређењу са буџетом из 2013. године, буџет за 2014. годину је мањи за 151,091 евра, а разлог је што се планирање буџета за ову годину обавило на основу броја становника од 18.642, док је за наредну годину планирање обављено на основу последњег пописа  на којем је регистровано 10.675 становника у општини“, рекао је Ничић и истакао да укупан буџет за капиталне инвестиције за наредну годину износи 2,054,539 евра, од тога су сопствени приходи око 500.000 евра.

Мештани села Горње Гуштерице истакли су да су највећи приоритети у њиховом месту асфалтирање улица, регулација канализационог система, санација уличне расвете, осветљење спортског игралишта код школе, проширење гробља, црквена капела.

Sa mestanima LivadjaНа јавној расправи у Ливађу мештани су истакли да је у њиховом месту приоритет изградња Дома културе, асфалтирање улица, завршетак канализације, посебно испред дворишта Основне школе „Кнез Лазар“. Председник села Златибор Секулић саопштио је својим мештанима да до краја ове године Општина планира да изгради пешачке стазе на релацији Ливађе-Лапље Село и Ливађе- Доња Гуштерица, завршетак канализационог система и асфалтирање улица. Јавним расправама су присуствовали и предсатвници КФОР-а шведског ЛМТ-а.

Check Also

Опљачкана кућа Станише Станојевића у Бабином Мосту

Јучерашњом пљачком породичне куће Станише Станојевића, у српском селу Бабин Мост, у општини Обилић, настављаjу …