Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Договорено да се сви проблеми решавају у миру

Вучић: Договорено да се сви проблеми решавају у миру

Председник Србије Александар Вучић каже за РТС да је са косовским председником Хашимом Тачијем у Бриселу отворено разговарао о многим питањима. Договорено да сви проблеми морају да се реше у миру, поштујући једни друге и гарантујући безбедности и сигурност грађана, поручује Вучић.”Разговарали смо о томе да се усредсредимо на дијалог, да покажемо да можемо да разговарамо и да решавамо отворене проблеме. Отворено смо разговарали о многим питањима, нисам претерани оптимиста али смо та питања отворили. Не бих да износим детаље”, рекао је Вучић гостујући у Дневнику РТС-а.

Након састанка са Тачијем у Бриселу, одржаног уз посредство високе представнице ЕУ Федерике Могерини, Вучић је истакао да је договорено да ће се дијалог интензификовати.

“Долазиће представници Европе у Београд, долазићемо у Брисел чешће”, навео је председник напомињући да су људи из ЕУ данас током разговора били “максимално коректни”.

Истакао је да ће се у наредном периоду обратити нацији са решењем за косовско питање, али је додао да не може са сигурношћу да каже када ће се обратити.

“Када будем видео да ли имамо некакву шансу да направимо компромисно решење, које нећу да потписујем а народ ће рећи да ли жели или не жели. Не треба се плашити самовоље”, истакао је Вучић.

Према његовим речима, то решење ће бити значајно за нас пошто данас немамо ништа.

“А то данас смо добили 1999, 2004, 2008, а онда смо то потврдили 2010. и 2011. Боримо се да имамо нешто а не ништа”, напоменуо је Вучић.

Указује да за било какав компромис морате да имате укључене све велике силе и то “ако будемо могли да дођемо до компромиса и ако се српски и албански народ сагласе са компромисом”.

Председник је захвалио људима у Србији који пружају подршку свим људима који напорно раде да сачувају наш живаљ на КиМ, србију и наше националне и државне интересе.

FOTO: I.M.J. / RAS SRBIJA

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …