Главна / Вести / Србија / Ђурић: Ристићева претња је ништа мање него злочин мржње

Ђурић: Ристићева претња је ништа мање него злочин мржње

Напад на председника Александра Вучића на Видовдан, кроз претње писмом народног посланика Славише Ристића, је ништа мање него злочин мржње, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

„Напад на председника наше српске државе на Видовдан кроз бруталне претње убиством је ништа мање него сраман чин мржње оних којима не само да није свет Видовдан као празник који треба да уједињује све Србе, већ који су очигледно добили налог да се на тај начин понашају јер управо је Славиша Ристић човек који је у своју средину доводио албанске институције а сада не преза да на најсветији српски празник прети смрћу председнику Србије“, рекао је Дјурић.

Он је прокометарисао да Србија очигледно није држава Славише Ристића јер да јесте он се не би на такав начин и на овај дан тако понашао.

„Из Косовске Митровице могу само да поручим да нас никакве претње, без обзира кроз чија уста су пласиране, неће ни поколебати ни одвратити од наше борбе, јединства, поверења у председника Вучића који се бори за све људе овде на Косову и Метохији“, истакао је Дјурић.

Према његовим речима, на неког ко се бори за српске интересе на Косову и Метохији са претњом убиством насрће неко ко се, на жалост, доказао деловањем противно интересу Србије.

„То је срамотан злочин мржње који говори сам за себе о томе колико су високи улози и колико је некоме стало да, користећи људе који су по имену и презимену Срби покушају да у тешком тренутку разједини наш народ и додатно ослаби наше позиције у ситуацији у којој се у веома тешким околностима боримо да очувамо оно што се након владавине таквих као што су Славиша Ристић и други сачувати може“, закључио је Дјурић.

Народни посланик Славиша Ристић упутио је председнику Русије Владимиру Путину писмо, у којем председнику Србије Александру Вучићу прети да ће, уколико покуша да постигне мир и потпише споразум са Приштином, завршити као убијени премијер Зоран Ђинђић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Почасна артиљеријска паљба поводом Дана победе

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић присуствовао је почасној паљби коју су данас на …