Главна / Вести / Косово и Метохија / Симић захтева да полиција појача присуство на KиМ

Симић захтева да полиција појача присуство на KиМ

На данашњој седници скупштинског одбора за права, интересе заједница и повратак председник одбора Игор Симић је позвао министра унутрашњих послова Kосова Бејтуш Гаши који је одговарао на питања посланика,наводи се у саопштењу Српске листе.

Посланик и потпредседник Српске листе Игор Симић је на састанку захтевао да полиција што пре појача своје присуство кроз статичне контролне тачке у општинама на југу Kосова и Метохије где су учестале крађе стоке и пољопривредних машина као и напади на Србе, пре свега повратнике.

Симић је додао се мора повећати број српских припадника KПС у српским повратничким местима.Такође било је речи и о потреби да KПС мора престати да дискриминише Србе на Kосову и Метохији који користе српске пасоше.

Министар је рекао да ће учинити све што је у његовој моћи, али да су крађе често без етничког мотива и да се дешавају свида, а што се тиче пасоша он ће проверити о чему се ради. Симић је на ово реплицирао да крађе имају етничку позадину и да је то чињеница јер се у мешовитим срединама попут Новог Брда крађе дешавају искључиво над Србима.

На истом састанку посланик Зоран Мојсиловић је питао докле се стигло са истрагом о бруталном хапшењу директора Марка Ђурића и пребијања легитимних српских грађана 26. марта ове године. Министар је рекао да истрагу води полицијски инспекторат Kосова, и да полицијске снаге поступају по наређењу, али да ће се свако прекорачење овлашћења које се докаже санкционисати, наводи се у саопштењу Српске листе.

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …