Главна / Вести / Косово и Метохија / Љајић: Цена “замрзнутог конфликта” за КиМ не би била ниска

Љајић: Цена “замрзнутог конфликта” за КиМ не би била ниска

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић каже за РТС да је добар део јавности против било каквих преговора о решавању косовског питања и да се то до сада никада није догодило.

Расим Љајић рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да је добар део јавности против било каквих преговора о решавању косовског питања.

“Чињеница је и то се до сада никада није догодило, да имамо добар део невладиног сектора, опозиционих странака које су против било каквих преговора о решавању косовског питања, рачунајући да ће за неких 100 или 200 година доћи боље околности када се треба о томе разговарати. Милошевић је преговарао око овог питања иако погрешно и лоше али је преговарао. После 2000. године, Коштуница није ишао на преговоре зато што је волео већ што је знао да мора да се покуша да се тај проблем реши. Сам чин преговора као начин решавања овог проблема никада се није доводио у питање”, истиче Љајић.

Каже да добар део политичке елите заговара ткз. “замрзнути конфликт”.

“Не може да буде ниска цена уколико се заустави све оно што је Србија учинила у последњих 15 или 20 година у правцу реформи, европских интеграција, опоравке наше економије…Та цена замрзнутог конфликта јесте и ова, шта после тог конфликта, да ли преговарате или шта онда нудите или мислите поново да ратујете да би са војском и полицијом ушли на КиМ…не постоји трећи начин. То је огромна цена”, напомиње министар Љајић.

Сматра, каже, да нема апсолутно никаквих дисонантних тонова у Влади да је решење потребно, да треба преговарати и да треба дати пуну подршку нашем преговрачком тиму.

“Постоје различити погледи, а позив на унутрашњи дијалог је мотивисан тиме да свака странка, сваки значајнији субјекат у овом друштву каже шта о томе мисли. Није проблем да се изнесу различита мишљења, али је проблем кад Србија не зна шта хоће. Први пут је Србија изашла са предлозима, а нико не зна шта ће на крају од свега тога бити”, објашњава Расим Љајић.

Извор: РТС

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …