Главна / Друштво / Поповић обишао радове у Д.Гуштерици

Поповић обишао радове у Д.Гуштерици

Председник општине Грачаница Срђан Поповић, данас је обишао радове на изградњи балон сале у Доњој Гуштерици, као и санацију О.Ш. “Кнез Лазар” и тамошњу предшколску установу која је такође у реконструкцији.

“Доња Гуштерица је претворена у једно велико градилиште. Приоритет нам је равномеран развој свих села на територији општине Грачаница. Изузетно нам је битно да деца крену у школу у бољим условима и веома сам задовољан динамиком радова. На територији наше општине имамо 260 детета који крећу у први разред и срећни смо што као општина можемо да створимо боље услове за образовање наше деце” рекао је Поповић.

“Као што знате ово је још једна инвестиција општине Грачаница са којом настављамо јако добру сарадњу. Кренули смо са реновирањем школе, мењали смо подове и врата у свим просторијама”, рекао је директор школе Драган Максимовић.

Завршетак радова у О.Ш. “Кнез Лазар” биће завршен пре почетка нове школске године.

Изградња балон сале је такође један од капиталних пројеката општине Грачаница.

“Вредност ове инвестиције је 83 000 евра. Због величине објекта морали смо да променимо локацију за ову салу. Међутим, приликом радова наишли смо на проблеме са подземним водама што утиче на динамику рада, али свакако очекујемо да радови буду завршени за 15 дана”, каже Наташа Димитријевић, координатор за капиталне пројекте општине Грачаница.

 

Стари објекат Дома здравља који је изграђен пре 40 година је до сада је служио као предшколска установа у Доњој Гуштерици. Након реконструкције крова, промене столарије и промене канализационе мреже ова предшколска установа ће моћи да настави са радом у бољим условима. Васпитачима ће после ове адаптације бити олакшан рад а самим тим ће се обезбедити услови да се повећа и број деце који ће похађати ову установу.

 

 

 

Check Also

Укупно 560 слободних места за упис у средње школе на централном Космету

Завршни испит за осмаке у централном Космету полагало је нешто више од 300 матураната, а …