Главна / Вести / Србија / Вучић: Приштина неће разговор ни о једном суштинском питању

Вучић: Приштина неће разговор ни о једном суштинском питању

Председник Србије Александар Вучић оценио је, уочи предстојећег дијалога у Бриселу, да представници Приштине неће да разговарају ни о једном питању од суштинског значаја.

“Видим да албански званичници са Косова и Метохије неће да разговарају ни о Заједници српских општина, ни о северу, ни о Газиводама… Изгледа да не желе да говоре ни о чему од суштинског значаја”, рекао је Александар Вучић, одговарајући на питање Танјуга како види најновије изјаве Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја о томе шта за њих није предмет разговора.

“Србија нема времена за губљење и жели да разговара о свим темама које су важне за Србе и Албанце”, истакао је српски председник.

Такође, истиче да је време да Београд и Приштина преузму одговорност.

“Време је да ми одлучујемо о својој судбини, а не да нам је кроји неко са стране”, поручио је Вучић.

Како каже, “политичари нису изабрани да би се додворавали бирачима, већ да решавају најтеже проблеме грађана”.

Из Приштине, наиме, два дана уочи састанка Вучића и Тачија, уз посредовање Федерике Могерини, стижу најаве да неће да разговарају ни о једном питању које се суштински тиче нормализације односа и историјског договора Срба и Албанаца.

Уместо тога, нуде разговор о “модалитетима постизања коначног, правно обавезујућег споразума”, без објашњења шта формулација о “модалитетима постизања” практично значи.

Check Also

Мојсиловић обишао припаднике ВС дуж административне линије са КиМ

Начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић обишао је данас припаднике Војске Србије који задатке извршавају дуж …