Главна / Вести / Косово и Метохија / Подршка пољопривредницима на Космету
Beograd, 01.12.2016. -Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimovic govori na konferenciji za novinare, danas u Vladi Srbije u Beogradu. (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO)

Подршка пољопривредницима на Космету

Ове године Влада Србије је издвојила додатна средства директне подршке пољопривредницима са КиМ. Министар пољпоривреде Бранислав Недимовић рекао је за РТС све тече онако како је договорено и да је у сарадњи са Канцеларијом за КиМ издвојено додатних 200 милиона за опрему пољопривредних произвођача.

Бранислав Недимовић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је подршка пољопривредницима важна јер је то основна делатност многих на КиМ.

У оквиру посете председника Вучића Космету биће одржан и бизнис форум а Недимовић је најавио да долази много привредника из Централне Србије, нарочито из сектора прехрамбене индустрије.
Истиче да је важно да се роба сакупља и пласира на тржиште Централне Србије или неко друго.

Недимовић напомиње и значај брендирања производа и објашњава да би они, када би имали ознаку географског порекла, били атрактивнији.

“Све почиње и завршава се на економији. Ако нема јаке економије, нема опстанка становништва”, каже Недимовић.

Додаје да је најважнија ствар да се људи организују на квалитетан начин, да саберу робу и да је пласирају на тржиште.

Министарство логистички подржавава пољопривреднике, каже Недимовић и истиче да се све своди на економске добити које ће имати сви грађани.

Осврнуо се и на политичку ситуацију у Приштини, наводећи да они “не могу ни сами са собом да се договоре”.

Наводи да је Београду стало до просперитета и да Србија има свој пут. Каже да је Београд потпуно укључен у преговарачки процес.

Извор:РТС

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …