Главна / Вести / Косово и Метохија / Весељи прети: Ако одлучимо, Вучић неће ући на Косово

Весељи прети: Ако одлучимо, Вучић неће ући на Косово

Председник косовске скупштине Кадри Весељи најавио је да може да се деси да председнику Србије Александру Вучићу буде забрањен улазак на Косово.

Весељи је, како преноси Коха диторе, поменуо три разлога зашто је званичницима Београда омогућен улазак на Косово, рекавши да у супротном “њихова нога не би згазила” на Косово.

“Не знам да ли долази Вучић на Косово, дали смо му дозволу, али деструкцијом стабилиности Косова она се доводи у питање. Други разлог, нема због чега да иде на Газиводе и не зна се да ли долази. Не желим ово да радим пред вама, да будем патриота или мање патриота, хоћу да постигнемо консензус…

Ако се одлучимо за забрану, Вучић неће да уђе на Косово. Оно о чему размишљамо је стање у којем се налазе наши суграђани, са позиција наше независне и суверене државе, са либерализацијом визног режима, са нашим међународним партнерима. У супротном, да није овакве ситуације, његова нога не би згазила на Косово. Нека проба без дозволе, зна и онај други (Марко Ђурић)”, рекао је Кадри Весељи.

Извор: РТС

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …