Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић и Маркус о даљој сарадњи

Поповић и Маркус о даљој сарадњи

Председник општине Грачаница Срђан Поповић састао се данас са амбасадором Мађарске на Косову Ласлом Маркусом са којим је разговарао о могућностима даље сарадње.

Двојица званичника сложила су се да има још доста простора за наставак сарадње која је до сада била веома успешна у областима културе и туризма. Сада се, према речима амбасадора Маркуса, отварају могућности и за економску сарадњу.

Абасадор Мађарске је, како је истакао, одмах по повратку са годишњег одмора, имао жељу да обиђе општину Грачаница, како би са председником општине Грачаница разговарао о плановима за наредну годину.

„У задњих годину дана успели смо да одрадимо пар успешних пројеката, попут донације аутобуса и књига, организације Шилд фестивала, на којем је учествовала и организација из Мађарске. Разговарали смо о плановима за наредну годину, јер постоји могућност за инвестицију из Мађарске, о економској сарадњи, а не само културној. Волео бих да сваки потенцијални инвеститор обиђе Грачаницу“, казао је Маркус Информативној служб општине Грачаница.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић захвалио се амбасади Мађарске и амбасадору Маркусу на свему што су до сада учинили за грађане и општину Грачаница и истакао да очекује да ће и наредне године радити на заједничким пројектима који би грађанима олакшали живот.

Амбасада Мађарске је почетком године општини Грачаница донирала четири аутобуса за превоз школске деце, затим читаоници у Дому културе „Грачаница“ поклонила књиге, а у јуну помогла одржавање витешког вестивала „Штит“ у Грачаници.

 

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …