Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Хоћемо економски снажнијег Србина на Космету

Вучић: Хоћемо економски снажнијег Србина на Космету

Председник Србије Александар Вучић каже за РТС да је увек срећан када је са нашим народом на Косову и Метохији.
Александар Вучић је, у интервјуу за Дневник РТС-а из Лепосавића, рекао да народ на Косову и Метохији не живи лепо као ми, те да њему не пада на памет да им наноси штету. Каже да је данас обећано више ствари, међу којима је и интернат за Пољопривредну школу.

То је много важно, та деца ће имати посао где год да раде, наводи Вучић. Хоћемо економски снажнијег и јачег Србина на Косову и Метохији, поручио је Вучић, истакавши да Србија данас може да помогне јер није у стању пропадања, економски расте и напредује пуним једрима.
Истакао је да је много тешко разговарати са Хашимом Тачијем додајући да то није нимало лепо.”Да ли се ми свађамо, препиремо – наравно, јер имамо другачије погледе и виђење. Боље је да разговарамо јер ови људи овде знају да ће морати да пређу мост на Ибру, да оду у Приштину”, наводипредседник Србије.
Држава ће, како каже, уложити “велике новце” у различите пројекте на КиМ због чега су, истиче, људи на Косову веома срећни. “Спремни смо да дајемо подстицаје привредницима и да их подстичемо, да економски будемо што успешнији и снажнији”, указује Вучић.

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …