Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Нека остане забележено да смо ми желели договор

Вучић: Нека остане забележено да смо ми желели договор

Хоћу да у историји остане забележено да смо ми желели договор са Албанцима, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић у разговору са политичким представницима Срба са Косова и Метохије.

Он је истакао да није сигуран да ће борба за проналажење решења уродити плодом и да је уверен, односно да је све уверенији да је то тешко постићи.
“Готово је немогуће”, рекао је Вучић и додао да то, међутим, не значи да имамо право да одустанемо од покушаја.
Председник Александар Вучић рекао је вечерас да је задовољан што је Српска листа успела да остане јединствена, упркос покушајима да се направи раздор.
“Задовољан сам што сте успели да одговорите свима и на прве нападе који су стигли из дела међународне заједнице”, рекао је Вучић и додао да су неки Срби са КиМ једва дочекали да из свег оруђа распале по Србији.
“Не морам вама да говорим са КиМ, који их добро знате. У Београду мисле да су неки од њих стварно са КиМ, а чешће сам ја на КиМ него многи од њих, а сваки дан их у медијима представљају као Србе са Косова. Не представљају никог, можда Савски венац, али не верујем да би ни тамо, у два улаза, гласали за њих…Али, свим медијима су представници Срба са КИМ”, рекао је Вучић.
“Шта мислите ко је то одредио?”, запитао је и подсетио да ти људи који се представљају као представници Срба, нигде нису бирани и да их нико никада није изабрао.
“А кога представљају? Знате ви то добро. Зато што су то поједине стране силе одредиле, они су ти који представљају наше мишљење и морамо да их пуштамо у медије. Шта мислите зашто то раде? Да би нешто помогли Србима? Не, то раде да би помогли тим земљама”, додао је Вучић.
Он је додао да ако се буде чекало на поједине западне силе, “ми се нећемо договорити још “пет милиона година”.

Check Also

Петковић поручио Чеку: Покажите бар минимум верске толеранције

Ваш цинизам и извртање чињеница чак и на дан када бисте могли да покажете минимум …