Главна / Вести / Косово и Метохија / Гаон: ОЕБС се спрема за своју улогу на изборима

Гаон: ОЕБС се спрема за своју улогу на изборима

izbori_glasanje_listicПортпарол Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) Никола Гаон изјавио је данас да до сада није било пријава политичких субјеката из општина са севера Kосова за предстојеће локалне изборе.

Гаон је у изјави Тањугу рекао да се ОЕБС спрема за своју улогу, потребну експертизу, људске и друге ресурсе.

“На захтев страна ми смо на пример већ послали наше тимове у Ниш и Подгорицу који ће заједно са мобилним тимовима пружити подршку расељеним лицима која желе гласати путем поште”, рекао је портпарол ОЕБС-а.

Упитан да ли се зна ко ће и у ком броју надгледати спровођење новембарских локалних избора на северу Kосова Гаон је рекао да их ОЕБС неће надгледати.

“Kосовске институције су већ упутиле захтев Европској унији за надгледање избора, а постоје и правила и процедуре за регистрацију посматрача. Такође, постоје и правила о успостављању бирачких одбора; чланови општинских изборних комисија су већ именовани”, рекао је он.

Портпарол ОЕБС-а је нагласио да стране тренутно раде на развијању бирачког списка за северне општине и да је ОЕБС фасилитатор у размени информација и њиховој сарадњи по овом питању.

Извор: Тањуг

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …