Главна / Вести / Косово и Метохија / Додик: Забрана Вучићу лоша порука марионетске власти у ПР

Додик: Забрана Вучићу лоша порука марионетске власти у ПР

Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је да је забрана кретања председнику Србије Александру Вучићу на Косову и Метохији лоша порука марионетских власти у Приштини.

Додик је истакао да је политика председника Србије политика дијалога, због чега је отишао у посету Косову и Метохији.
Он сматра да Вучић ради одговоран народни, државни и национални посао, а да овај потез говори о такозваним косовским властима.

“Они мисле да се све може завршити силом, док је политика Вучића политика дијалога и он је дошао на Косова да разговара. Ово је и најгора прича и приступ Европи, која ће, највероватније, да игнорише тако нешто”, рекао је Додик новинарима у Бихаћу,пренели су бањалучки медији

Додик је упитао шта би се догодило да је неко од Срба забранио неком од Албанаца да пређе преко територије Србије и иде даље према Европи.

“Сада у суштини председнику државе, чије је Косово интегрални део по политици те државе и Резолуцији 1244 УН, марионетске власти из Приштине забрањују да се креће међу својим народом”, навео је Додик.

Према његовим речима, то је неприхватљиво, недопустиво и говори о самој намери тог режима и подршци коју имају.

“Да сам на месту Вучића сигурно не бих отишао тамо, јер је познато да ЕУ и власти на Косову заједно делују и против њега лично и његових иницијатива, као и против Србије и српског народа на Косову”, рекао је Додик.

Извор: Танјуг

Check Also

Пахор од Куртија затражио да поштује споразуме са Србијом

Председник Словеније Борут Пахор затражио је данас од премијера и председнице привремених приштинских институција, Аљбина …