Главна / Вести / Косово и Метохија / Срђан Поповић: Изградња болнице у Грачаници предуслов за опстанак

Срђан Поповић: Изградња болнице у Грачаници предуслов за опстанак

Председник општине Грачаница Срђан Поповић присуствовао је Бизнис форуму који је одржан у Лепосавићу.

Након форума Поповић је гостујући у Дневнику РТС-а изјавио да је општини Грачаница преко потребна изградња болнице и да ће у ту сврху, како је обећано, Влада Србије издвојити око два милона евра.

На Бизнис Форуму који је одржан у организацији Канцеларије за Косово и Метохију присуствовао је и председник Србије Александар Вучић као и министри Владе Србије и бројни привредници.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић изјавио је да је председник Вучић обећао средства за иградњу Болнице у Грачаници.

„Председник Вучић најавио је улагање од око 2 милиона евра у здравствени систем. Нама је преко потребна изградња болнице која би гарантовала опстанак народа у централном делу Косова. Као што знате мали број Срба живи у градовима као што су Приштина, Гњилане Призрен, Пећ… Из тог разлога смо приморани да од наших општина сада правимо урбаније средине како би створили предуслове да омладина остане и опстане у нашим општинама“, рекао је Поповић гостујућу у директном укључењу из Лепосавића у Дневник Радио телевизије Србије.

Поповић је напоменуо да је највећи проблем привредника са територије општине Грачаница непостојање адекватног тржишта али да се ради на превазилажењу и овог проблема.

„Састанак који су имале две привредне коморе знатно олакшава посао и надамо се да ће привредници са територије наше општине ускоро моћи да пласирају своје производе у већим градовима“, рекао је председник општине Грачаница Срђан Попoвић.
На Бизнис форуму у Лепосавићу своје производе пласирали су и Туристичка организација Грачанице као и још неколико привредника из наше општине.

Check Also

СЛ: Предузети све мере и заштитити живот председника Александра Вучића

Српски народ са Косова и Метохије је дубоко забринут због информација, до којих су дошле …