Главна / Вести / Косово и Метохија / Директор Канцеларије за КиМ осудио привођење Арноа Гујона

Директор Канцеларије за КиМ осудио привођење Арноа Гујона

Најоштрије осуђујем привођење француског хуманитарца Арноа Гујона, којем је, након вишегодишњег успешног филантропског рада и помоћи српском народу, Приштина забранила улазак на Косово и Метохију – саопштио је, поводом данашњег поступка према француском хуманитарцу директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Једини грех Гујона је то што помаже Србима и што успешно светом проноси истину о страдањима и обесправљености српског народа на Косову и Метохији, а његово задржавање на административном прелазу Мердаре је управо доказ суштинске антисрпске природе појединих структура моћи у Приштини – каже Ђурић.

Тиме што је Гујону забранила слободно кретање Косовом и Метохијом и обављање филантропског рада, Приштина је погазила елементарна начела хуманости на којима почива цивилизован свет.

Албанском народу није страна хуманост, међутим поједине злочиначке структуре у Приштини не знају за хуманост, или барем мисле да Срби имају мања права од осталих људских бића.

Данашња сулуда одлука да се Гујону практично забрани рад потпуно разоткрива шовинистичку природу дела владајућих структура у Приштини, и међународна заједница мора да буде алармирана оваквим позивом на узбуну, јер следећи корак може бити само затварање Срба у гета и њихово формално стављање у ранг бића другог реда – наводи се у саопштењу Марка Ђурића.

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …