Главна / Друштво / Јавна презентација буџета општине одржана у Грачаници

Јавна презентација буџета општине одржана у Грачаници

Јавној презентацији буџета, која је за мештане Грачанице одржана у просторијама Дома Културе у Грачаници присуствовали су председник Скупштине општине Грачаница Љубиша Караџић, директор за урбанизам Дејан Јовановић, директор Одељења пољопривреде Драгиша Стојановић, директор јавних служби Владица Трајковић и директор општинског одељења финансија Славиша Ничић који је мештане упознао са детаљима у вези буџета општине Грачаница који за 2018. годину износи износи 7.439.178 евра.

Окупљенима у Дому културе представљени су пројекти и планови на којима ће се радити у наредном периоду, а као један од капиталних, поменута је и обилазница која ће у великој мери растеретити саобраћај у Грачаници.

– Тиме би се олакшао саобраћај у самој Грачаници. Тренутно је расписан тендер за израду пројектно-техничке документације, за сада имамо идејни пројекат, потребан је главни пројекат, а сагласност од Министарства смо добили – нагласио је Дејан Јовановић.

Он је напоменуо и да ће и у току наредне години бити обављена експропријација земљишта од јавног интереса. Све то биће од велике важности за изградњу капиталних пројеката, као и када су у питању постојећи.

Директор јавних служби Владица Трајковић изразио је наду да ће буџет бити довољан за све оно што је планирано. Пре свега на подручју одвијања најважнијих радова, када је у питању одржавање путева, јавних објеката, канализационе мреже и осталог.

Грађани који су дошли на презентацију буџета, а којих није било у великом броју, углавном су се интересовали за расподелу станова, решавање проблема паса луталица, паркинг простора, као и за почетак коришћења новог гробља и одржавање старог. Било је и предлога од стране представника млађе популације да се у Грачаници отвори Омладински центар.

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …