Главна / Вести / Косово и Метохија / Многима у региону одговара наставак политичких сукоба Београда и Приштине

Многима у региону одговара наставак политичких сукоба Београда и Приштине

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да многима у региону одговара наставак политичких сукоба између Срба и Албанаца.

Они, каже желе, да сви други напредују, осим Срба и Албанаца, а некима се не свиђа ни снага Србије…

Председник Србије Александар Вучих изјавио је данас да се пет година борио за то да се промени аксиом да је Косово независно и да Србија у преговорима нема шта да тражи, али да то не значи да ће доћи до договора.

Вучић је то рекао упитан да ли ће глобалне силе, које су дале простор Београду и Приштини да се договоре, “довека држати ту могућност на столу”, и коме највише одговара да не дође до договора.

Председник Александар Вучић изјавио је данас да никакво ново оружје не набављамо од Руске Федерације, већ само оно што смо раније договарали.

Истовремено је рекао да не може више да улази у то шта је која земља којој у свету поручила и ко ће коме да уводи санкције. “Само нека нас оставе на миру”, рекао је председник Србије одговарајући на питање да ли ће Србија одустати од набавке руског оружја услед америчког притиска.

Председник Србије Александар Вучић је изјавио да би можда већ данас могла да буде објављена информација да ли је тендерска понуда за Пољопривредну корпорацију Београд исправна, као и да би у случају приватизације то предузеће радило 10 пута боље.

Вучић је казао да је ПКБ добар пример разлике између садашње и претходне власти.

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, поводом одлуке ЕУ о укидању промене времена на летње и зимско, да морамо да чинимо као и сви Европљани.

„Немам појма око тог времена. Ја устајем свакако рано. Не могу да остајем до касно. Када имам вечеру која траје до пола једанаест, једанаест, ја већ од пола десет чекам кад ће крај“, указао је он.

Председник Србије поручио је данас да је пријатељство Србије и Мађарске, Срба и Мађара, веома тешко урушити.

„Однос Србије и Мађарске је добар. Скидам капу Иштвану Пастору што је много учинио на приближавању српског и мађарског народа. Скидам капу и Орбану на томе, а и ја сам томе по мало допринео“, рекао је он.

Александар Вучић је изјавио данас да ће Београд наставити преговоре са Приштином, јер без споразума и дугорочне изградње мира нема ни даљег економског просперитета.
“Важно је да људи знају да, чак и ако ми не будемо успели да постигнемо споразум, што је вероватно, неко иза нас или после тих неких ће морати да постгне споразуме, јер без споразума и дугорочне израдње мира нећемо бити у могућности да наставимо са овако успешним економским резултатима”, рекао је Вучић упитан да прокоментарише претње албанских екстремиста насиљем уколико се настави прича о разграницењу.
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да нема ништа против давања безвизног режима Приштини.
“Немам ништа против давања безвизног режима Албанцима и ако су они срећни ништа против тога немам” рекао је Вучић одговарајући на питање да ли је Приштина заслушила безвизни режим с обзиром на то шта је урадила, односно није урадила када је реч о формирању ЗСО…

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …