Главна / Вести / Косово и Метохија / Уговорен закуп ловишта „Грачаница“

Уговорен закуп ловишта „Грачаница“

Председник општине Грачаница Срђан Поповић и председник Ловачког друштва Новица Танасковић потписали су уговор о закупу ловишта „Грачаница“.

Овим уговором Ловачком друштву предаје се под закуп управљање заједничким ловиштем „Грачаница“ на период од десет година.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић истакао је да су сви заједно у предходном периоду радили на неопходној процедури за потписивање оваквог уговора. Он се ловцима захвалио на стрпљењу и поручио да ће им општина Грачаница помагати.

„Општина Грачаница је по први пут потписник оваквог уговора и због тога ми је веома драго, јер заслужујемо озбиљно ловачко удружење. Ово је једно је од већих спортских удружења са око стотину чланова, који су радили да се пронађе правно најбоље решење за њихову делатност. Локална самоуправа ће помагати ловицма и излазити у сусрет захтевима. У наредном периоду одржаћемо радни састанак и установити приоритете, како би им олакшали рад. За почетак предаћемо им на коришћење Ловачки дом у Лапљем Селу“, казао је Поповић.

Председник Ловачког удружења Новица Танаксовић задовољан је потписаним уговором о закупу ловишта „Грачаница“.

„До сада удружење није било правно уређено, нити је функционисало како ваља. Зато се захваљујемо председнику општине Грачаница и свима који су учествовали да до оваквог уговора дође. Очекујемо да ћемо се развијати, да ћемо удружње ловаца ставити на здраве ноге. Имамо добру дивљач, јеребице, фазане и надамо се да ћемо тај фонд сачувати и обогатити, а не само ловити“, казао је Танасковић.

Према потписаном уговору једна од главних обавеза Ловачког удружења биће брига о одрживости еко-система, броју дивљачи, угроженим врстама. Пре тога мораће и да сачине План управљања ловиштем за период од десет година.

Закупнина за овај период износи 9.856 евра односно на годишњем нивоу 985,60 евра, који је закупац – Ловачко друштво у обавези да исплаћује у четири годишње рате.

Потписивању уговора присуствовало је и десетак ловаца са територије општине Грачаница.

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …