Главна / Друштво / Дечијим карневалом отворени Дани општине Грачаница

Дечијим карневалом отворени Дани општине Грачаница

Традиционално четврту годину заредом, уз пригодан културно-уметнички програм, малишани и васпитачи Предсшколске установе „Ђурђевак“ отворили су тродневну манифестацију „Дани општине Грачаница“.

Присутне је у име општине Грачаница поздравила и манифестацију отворила директорица општинског одељења за образовање и културу Бранкица Нићић.

„Поздрављам ову дивну децу која четврту годину заредом шаљу најлепшу поруку – да не треба да бринемо за будућност. На нама је да се потрудимо да им ту будућност и детињство учинимо безбрижним, да им сваки дан буде здрав и леп, испуњен дружењем и љубављу. Обележавањем Дана општине Грачаница желимо да покажемо најбоље што Грачаница има, да додатно поромовишемо културу, спорт, туризам. Надам се да ћемо сваку наредну манифестацију отварати управо на овакав начин“, казала је Нићић.

Дани општине Грачаница трајаће до 21. септембра, и у наредна три дана грађани општине Грачаница биће у прилици да присуствују разноликом програму.

У 12 часова почели су спортски турнири средњих школа у одбојци, кошарци и фудбалу у спортској хали у Лапљем Селу.

У организацији Туристичке организације „Грачаница“ током дана одржаће се Средњовековни караван, најпре у 15 часова у ОШ „Свети Сава“ у Сушици, а потом у 17.30 часова на дечијем игралишту у Лапљем Селу.

Вечерас у 20 часова у Дому културе у Грачаници одржаће се дечија представа „Насмејани снови“ у извођењу аматерског позоришта „Јанићије Поповић“.

Check Also

Пиано за Магдалену

Братство манастира Светих Архангела поклонио је Магдалени Савић из Батуса код Липљана дигитални пиано. Магдалена …