Главна / Друштво / Лазић: Председник Вучић наменио значајна средства за изградњу нове болнице у Грачаници

Лазић: Председник Вучић наменио значајна средства за изградњу нове болнице у Грачаници

Протекла посета председника Александра Вучића КиМ је једна од најзначајнијих посета председника републике нашој покрајини и то не само по својој форми већ и по својој  суштини, истакако је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница директор КБЦ Приштина у Грачаници, проф. др Братислав Лазић.

„За проширење капацитета КБЦ Приштина у Грачаници председник Вучић је наменио врло значајна средства. Надамо се да ће врло скоро почети изградња нове болничке зграде и на ту тему смо већ имали неколико састанака у Београду под покровитељством Канцеларије за КиМ. Све то иде убрзаним темпом и очекујемо да ће се ускоро кренути са реализацијом тих планова“, истакао је Лазић.

КБЦ Приштина функционише на стабилан начин и свако ко има потребу да се овом центру обрати за помоћ биће сасвим сигурно збринут на адекватан начин, поручио је директор Братислав Лазић.

„Клиничко болнички центар Приштина са седиштем у Грачаници је једна установа од изузетног значаја за овај наш регион и могу слободно да кажем да је то најзначајнија и највећа државна институција на територији Косова и Метохије јужно од реке Ибар. Седам стотина  запослених, 185 лекара од тога 99 лекара који су уједно и професори Медицинског факултета, говори у прилог томе да смо ми једна институција која има врло респектабилан стручни кадар јер су то људи са дугогодишњим искуством“, нагласио је проф. др Лазић.

Он је, такође, истакао да овај здравствени центар има одличну сарадњу са општином Грачаница и похвалио потез општине која је претходне недеље примила у радни однос 12 лекара и тиме показала да пружа шансу нашој заједници да задржи што већи број квалитетних људи јер то је једина гаранција која нам омогућава да позитивно разишљамо о будућности.

Check Also

Пиано за Магдалену

Братство манастира Светих Архангела поклонио је Магдалени Савић из Батуса код Липљана дигитални пиано. Магдалена …