Главна / Вести / Косово и Метохија / Свечаном академијом завршено обележавање Дана општине Грачаница

Свечаном академијом завршено обележавање Дана општине Грачаница

Након бројних културно- уметничких, забавних и спортских догађаја, који су обележили протекла три дана, вечерас у 20 сати одржана је и свечана акдемија, којом је завршено обележавање Дана општине Грачаница.

У великој сали Дома културе у присуству великог броја политичких представника, црквених великодостојника, представника образовних, здравствених и осталих јавних институција, великог броја гостију из градова централне Србије и региона, председник општине Грачаница Срђан Поповић обратио се присутнима честитком поводом великог црквеног и општинског празника Рођење Пресвете Богородице -Мале Госпојине.

“На самом почетку бих се захвалио на искреној честитки коју нам је упутио директор Канцеларије за Косово и Метохију г.Марко Ђурић. Значај данашњег дана који обележавамо као славу Грачанице и  Дан општине показујемо колико смо остали блиски обичном човеку, колико смо успели да помогнемо угроженима и слабима, колико деце нам се родило и где видимо своју и њихову будућност. Први и најважнији корак је изградња поверења међу нама, јер то поверење је основа и начин да се одреди у ком правцу ће се кретати наш живот, наш развој, наше школство, здравство и квалитетан живот. Дубоко смо свесни да ће велики процеси и висока политика увек бити тема од које се неће чути проблеми обичних људи. Због тога свих ових година поручујемо да су од свега најбитнија наша деца, њихово образовање, могућност запошљавања и отвореност према другима. Поздрављам вас са вером да ћемо се и следеће године на Малу Госпојину окупити на овом истом месту и да ћемо да се похвалимо хиљадама малих добрих дела претворених у једну велику победу”, поручио је Поповић.

Честитку поводом Дана општине Грачанице и великог хришћанског празника председнику општине Грачаница Срђану Поповићу упутио је директор Канцеларије за Косово и Метохију који је поручио да Грачаница заслужује посебно место у свим равојним плановима.

Ђурић:Грачаница заслужује посебно место у свим развојним плановима КиМ

Архимандрит Иларион честитао је Малу Госпојину свим верницима и славу општини Грачаница.

“Велика је радост када се осети како лепота побеђује све притиске који су неминовни у овом свету. Хришћани сведоче о тајни живога Бога. То смо осетили данас у Грачаници, на литији када смо се молили Богу и онда смо то изнели на улице Грачанице да молитве пренесемо на родна поља” поручио је отац Иларион.

Честитке поводом свечаности и празника упутио је и Игор Симић, потпредседник Српске листе.

“Пуна сала доказ да је Српска листа направила прави потез када је наменила да општину Грачаница води прави човек, Срђан Поповић. Грачаница је од уточишта данас постала место наде. Томе сведоче улагање наше државе од два милиона евра, а ја се захваљујем што има ко да нас дочека кад кренемо од Митровице пут Грачанице”, поручио је Симић.

Гостима свечане академије приказан је и филм о раду и свакодневним активностима Општине Грачаница.

Завршној свечаности поводом Дана општине Грачаница допринели су својим представљањем публици Хор Призренске богословије “Свети Кирило и Методије”, глумци Народног позоришта Приштина, ученици Музичке школе “Стеван Стојановић Мокрањац и веселим играма и песмом Ансамбл “Венац”.

Check Also

Петар Петковић: Гнусне поруке лице су власти у Приштини и њихова мрља

Увредљиви графити са псовкама на албанском језику исписани су ноћас на зиду куће Станоја Димитријевића, …