Главна / Култура / Отворена изложба слика Дивне Младеновић

Отворена изложба слика Дивне Младеновић

Уочи свечане академије поводом обележавања Дана општине Грачаница, у Галерији Дома културе у 19:30 отворена је изложба слика Дивне Младеновић, уметнице из Приштине, која данас живи и ради у Београду.

“Иако психолог по струци, Дивна Младеновић је у свет ликовне уметности ступила храбро и ангажовано, исказујући својим сликама успомене, сећања и животна искуства отетог завичаја. Инспирацију и унутрашњи подстицај за своје радове налази у пејзажима, културном и уметничком наслеђу свог краја. На сликама се ређају предели, цркве, догађаји, успомене, слутње…”казао је историчар уметности Небојша Јевтић.

Приштинска сликарка пејзажа и културног наслеђа ових простора Дивна Младеновић истакла је да најрадије слика и ствара када се нађе у свом завичају.

“Свака слика је посебна прича. То је оно што ја осећам у души. Моје Косово је моја инспирација. Сликам пејзаже мог краја, цркве и манастире. Иако живим у Београду ја сам у мислима увек на Космету”, казала је Младеновић, обраћајући се присутним гостима.

Изложбу слика Дивне Младеновић је организовао Дом културе Грачаница у склопу обележавања Дана општине Грачаница.

 

Check Also

Хуманитарна радионица Ансамбла “ВЕНАЦ” и “Госпон тамбураша”

Ансамбл ВЕНАЦ је 08.12.2021. организовао у Грачаници хуманитарну јавну радионицу таамбурашке праксе, заједно са тамбурашким …