Главна / Култура / Јевтић: Путујући биоскоп стиже до најудаљенијих средина на КиМ

Јевтић: Путујући биоскоп стиже до најудаљенијих средина на КиМ

Дом културе „Грачаница“ организује путујући биоскоп у местима широм Косова и Метохије у оквиру кога приказују један анимирани цртани филм за децу „Мали весељак-брод спасилац“ и један за старију публику „Живот и смрт Џона Готија“.

Путујући биоскоп је из Грачаница кренуо 24. септембра и до сада су пројекције одржане у Ранилугу, Доњој Гуштерици и Гораждевцу, а вечерас ће бити у Шилову, истакао је гостујући у Јутарњем програму Бобан Јевтић, уредник филмског програма Дома културе „Грачаница“.

„У свим местима где смо до сада били сви су са одушевљењем прихватили ову нашу идеју, деца су ипак свуда главни посетиоци. Наша идеја је да сви Срби широм Косова и Метохије виде нека нова филмска остварења и да се не осећају запостављеним по том питању. Ми ћемо се потрудити да и даље приказујемо филмове и у другим местима, а не само у Грачаници“, нагласио је Јевтић.

У зависноти од места услови приказивања су различити од школских сала, помоћних објеката, до просторија које користе домови културе.

„Грачанички биоскоп је захваљујући Министарству културе Владе републике Србије, Југословенској кинотеци и дистрибутерској кући „MegaCom film“ добио мало бољу опрему и оптималније услове, али када је путујући биоскоп у питању у зависности од места и услова принуђени смо да  импровизујемо“, истакао је Јевтић.

Он је најавио премијеру домаћег филма „Јужни ветар“ 29.октобра и други по реду Међунородни филмски фестивал „Косово и Метохија“ у Грачаници, који ће од 01. до 04. децембра бити одржан у Дому кулутре.

Check Also

Представа “Антигона” вечерас од 19 сати у Дому културе Грачаница

У Дому културе „Грачаница“ вечерас  од 19 сати, биће одиграна представа „Aнтигона“,  по тексту Софокла, …