Главна / Друштво / Несносан смрад из речног корита у Лапљем Селу и Преоцу

Несносан смрад из речног корита у Лапљем Селу и Преоцу

Последњих недеља мештане Лапљег Села и Преоца мучи  несносан смрад који долази из речног корита. Мештани поменута два села у општини Грачаница не памте да су икада раније имали оваквих проблема.

“Никада раније није било овако. Не знамо шта је узрок овоме, у речно корито се пуштају отпадне воде, а шевар и растиње спречавају проток воде тако да се све овде задржава и смрад је неподношљив”, рекао је за РТВ Грачаница Живко Начић, старији мештанин Лапљег Села.

Надлежни органи по датом питању из Одељења за инспекцију општине Грачаница истичу да решење виде у изградњи фабрике за прераду отпадних воде.

“Изашли смо на терен и обишли локације на којима се уливају отпадне воде у реку Грачанка. Узели смо узорке воде и чекамо резултате. Најлогичније решење за овој проблем је изградња фабрике за прераду отпадних вода, али је то нешто што тренутно општина не може самостално да реши, али можда постоји могућност за сарадњу са општином Приштина, којој је такође потребна”, истакао је директор Одељења инспекције при општини Грачаница Милош Аритоновић.

Мештанима Лапљег Села и Преоца додатни проблем представља и то што врло често остају без воде из градског водовода. Према речима мештана, постоји бојазан да ће доћи до загађења и бунара, који су у оваквим ситуацијама и те како потребни.

Check Also

Вучић на тест вожњи: Најбрже возом кроз Србију икада -181 км

Председник Србије Александар Вучић обишао је јутрос нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у …