Главна / Друштво / Председник Поповић са директорима здравствених установа о новој болници и ситуацији у здравству

Председник Поповић са директорима здравствених установа о новој болници и ситуацији у здравству

Председник општине Грачаница Срђан Поповић одржао је састанак са директорима здравствених институција на територији локалне самоуправе, на којем се, између осталог, разговарало и о изградњи нове болнице у Грачаници.

Поповић је, заједно са директором здравства општине Грачаница Александром Поповићем, разговарао са директором болнице у Грачаници Братиславом Лазићем и директорима других здравствених институција.

Током разговора оцењено је да је интерес свих здравствених институција да здравствени систем, на свим нивоима, функцинише добро и квалитетно.

„Ово је један од првих кординисаних састанака у области здравства, на којем су доктори и директори здравствених институција имали прилику да изнесу своје актуелне проблеме, али и видимо на који начин Општина може да помогне. Важно је да здравство поставимо на `здраве ноге`, јер то од нас очекују наши грађани“, казао је Поповић.

Председник је казао да је једна од тема била и изградња нове болнице у Грачници, за коју је казао да је веома битна за наш опстанак овде.

„Радимо на припреми техничке документације и ускоро ћемо изаћи са најбољим решењем. Поред здравства подједнако за наш опстанак је и образовање и Општина је у највећој мери опредељена за улагања у овим обласима и зато радимо да стање побољшамо“, истакао је Поповић.

Директор болнице у Грачаници др Братислав Лазић напомиње да је оваквим организационим приступом могуће подизање квалитета задравствених услуга у овом делу Косова.

„Као што знамо опредељена су значајна средства за решавање проблема која овде имамо. Зато можемо да очекујемо добар помак у подизању квалитета здравствених услуга становништву. Планираним просторним капацитетима у наредном периоду обезбедићемо да наши стручни кадрови, који су на високом нивоу, профоукционишу у пуном капацитету. Радимо на стратегији за дуже стазе и очекујемо да наше планирање и све предвиђене акције у наредном периоду то и омогуће“, казао је Лазић.

Извор: http://nasagracanica.com

Check Also

Арлов са Петковићем о пројектима Одбора Српске за помоћ Србима на Косову

  Председник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов састао …