Главна / Друштво / Влада РС подржала акцију за помоћ деци на КиМ

Влада РС подржала акцију за помоћ деци на КиМ

Влада Републике Српске подржала хуманитарну акцију “За дечији осмех и здравље деце на Косову и Метохији”, која траје до 31. децембра.

На молбу Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији, кабинет председника Владе Републике Српске Жељке Цвијановић донирао је 5.000 КМ, изјавио је Срни председник Одбора Милорад Арлов.

“Већи дио прикупљеног новца биће усмерен за лечење више од 100 тешко болесне и деце са посебним потребама, а остатак за пакетиће предшколцима и школарцима на Косову и Метохији”, истакао је Арлов.

Арлов је подсетио да је хуманитарна акција “За дечији осмех и здравље деце на Косову и Метохији” почела у септембру, а спроводи се у основним и средњим школама, институцијама и јавним и приватним предузећима у Републици Српској.

“Прва уплата била је из општине Хан Пијесак и ученика и професора Средњошколског центра `Голуб Куреш` из Билеће. Потврде о учешћу добили смо и од градова Бањалука и Приједор, општине Брод и више основних и средњих школа”, навео је Арлов и додао да је акцију подржало и Министарство просвете и културе Републике Српске.

Он је рекао да ће донација бити уручена уочи Православне нове 2019. године.

Арлов је захвалио свима који су подржали акцију.

Донације се могу уплатити на рачун Одбора за помоћ Косову и Метохији, на жиро рачун 555-10000341964-45, помоћ деци Косова и Метохије”.

Извор: Тв Мост

Check Also

Летње рачунање времена почиње ноћас, часовнике померамо сат унапред

Летње рачунање времена почеће ноћас у два сата после поноћи, саопштила је Дирекција за мере …