Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа против амандмани на Закон о КБС

Српска листа против амандмани на Закон о КБС

Комисија за унутрашње послове Скупштине Косова је на предлог Владе усвојила три Нацрта закона о Безбедносним снагама Косова и проследила га Скупштини на усвајање.

Посланик Српске листе Зоран Мојсиловић, рекао је за РТК2 да се Српска листа противи измени Закона о Безбедносним снагама Косова јер, како је рекао, ова три Нацрта закона јасно указују на трансформацију БСК у Војску Косова и једина разлика у томе је што је задржан назив Косовских безбедносних снага.

“Српска листа је на овом одбору гласала против и тако ће и бити и у скупштини када ови Нацрти закона буду дошли на ред. Што се тиче ових Нацрта закона, они јасно указују на суштину да се ради о трансформацији Косовских безбедносних снага у Војску Косова, а једина разлика је у томе што је задржан назив у БСК. Све указује на то да се ради о трансформацији, чак је и утицај међународних институција у овом закону избачен и уопште се не спомиње. Закон је као такав неприхватљив за Српску листу и српску заједницу на Косову. Ми ћемо у току скупштинских и свих осталих процедура гласати против. Српска заједница и Српска листа једино верују КФОР-у који се труди да на територији Косова задржи своју неутралност”, рекао је Мојсиловић.

Извор: Радио Контакт Плус

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …