Главна / Вести / Косово и Метохија / Марко Ђурић са Јаном Братуом о перспективама за наставак дијалога

Марко Ђурић са Јаном Братуом о перспективама за наставак дијалога

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је данас са шефом Мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији Јаном Братуом о политичко-безбедносној ситуацији у нашој јужној покрајини.

Ђурић је истакао да је недавни упад албанских специјалаца на север Косова и Метохије био претња стабилности и да је неопходно да међународне организације на терену предузму кораке како се такве провокације не би догађале.

Стабилност и мир су, према Ђурићевим речима, како у интересу српског тако и албанског народа на Косову и Метохији, али и читавог региона, који је, како је подсетио, био узнемирен низом изјава албанских политичара у Приштини о стварању такозване велике Албаније.

Србија трагајући за компромисним решењем на Косову и Метохији, заправо ради у интeресу свих чија је амбиција да живе у стабилном и просперитетном друштву, објаснио је Ђурић.

Током разговора било је речи и о перспективама за наставак дијалога Београда и Приштине, за који, приметио је Ђурић, међу политичким представницима Албанаца са Косова и Метохије постоји све мања спремност, што најречитије потврђује чињеница да се прекосутра навршава две хиљаде дана од потписивања Бриселског споразума и постизања споразума о Заједници српских општина, која до дан-данас није успостављена.

 

 

Check Also

Селаковић: Ни око чега са тим људима не можете да се договорите

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас у Бриселу, након нове рунде дијалога, да …