Главна / Друштво / Невенка Рикало: Треба причати о насиљу

Невенка Рикало: Треба причати о насиљу

Насиље је тема о којој се мора причати, иако често, посебно на овим просторима, буде табу тема,  једна од оних тема о којој се нерадо говори.

Невенка Рикало, директор НВО “Рука руци”, гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница говорила је о потреби подизања свести код мештана и значају пријављивања сваке врсте насиља, како би се оно спречило.

“На нашим радионицама, различитим активностима и креацијама покушавамо да најпре младима представимо ову тему, да их упознамо са појмом и научимо да препознају насиље сваке врсте. Све се чешће, нажалост говори о вршњачком насиљу, па је то тема којом се често бавимо. Такође, говоримо и о насиљу у породици, иако је менталитет нашег становништва такав да се нерадо говори о овој теми, и још увек преовладава патријахално васпитање, па ће се пре прећутати него јавно говорити о томе. Истакла бих да се ова ситуација поправља када су у питању млађе генерације, и да су млађе особе отвореније за сарадњу и причу на ову тему”, рекла је Рикало.

У наступајућем периоду, активности НВО “Рука руци” су припрема представа , односно скечева и радионица на тему насиља, а који ће бити презентовани односно, организовани за децу у нашим школама.

Check Also

Пиано за Магдалену

Братство манастира Светих Архангела поклонио је Магдалени Савић из Батуса код Липљана дигитални пиано. Магдалена …