Главна / Друштво / Доктори прославили своју славу – Свети Врачи. Поповић честитао славу лекарима

Доктори прославили своју славу – Свети Врачи. Поповић честитао славу лекарима

Сечењем славског колача у Дому здрављу у Грачаници, доктори и медицинско особље прославили су докторску славу Свете Враче.

Празник Светих Врача, Козме и Дамјана, лекари и здравствене установе славе као заштитника своје професије.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић присуствовао је данас у Дому здравља Грачаница обележавању лекарске лаве и том приликом Поповић је свим лекарима честитао празник који обележавају као своју славу.

„Свим лекарима, свим здравственим радницима, честитам славу, уз жељу да буду поноснина чињеницу да се овом професијом баве на простору где хуманост има немерљив значај више него било где у свету. Времена су тешка, али верујем у пожртвованост и несебично ангажовање свих здравствених радника са територије општине Грачаница да се очува здравље пацијента и људски живот. Општина Грачаница наставиће и убудуће да улаже у здравствени систем како би вам олакшала рад, а нашим грађанима адекватну здравствену заштиту“, навео је председник општине Грачаница Срђан Поповић у честитки.

Празник Светих Врача Поповић је честитао и свим православним верницима који овај дан обележавају као своју крсну славу.

Празник светих врача Козме и Дамјана обележава се данас у храмовима Српске православне цркве, православним домовима и многобројним здравственим установама, које светитеље и лекаре славе као заштитнике своје професије.

 

Check Also

У српским срединама на КиМ регистровано 18 новозаражених корона вирусом

У српским срединама на Косову и Метохији, од тестираних 58 узорака, регистровано 18 нових случајева …