Главна / Друштво / Успешна акција провере шећера у крви и мерења крвног притиска

Успешна акција провере шећера у крви и мерења крвног притиска

Поводом Светског дана борбе против дијабетеса, данас је у Грачаници организована акција провере шећера у крви и мерења крвног притиска. Акцију су организовали Дом здравља Грачаница, саветовалиште за дијабетес при Дому здравља и Удружење дијабетичара “Слатко срце”.

Одазив мештана је већ у првим сатима акције био задовољавајући, што наводи на закључак да наше становништво брине о свом здрављу и да је упућено у значај превентивног деловања у циљу очувања здравља.

Специјалиста интезивне здравствене неге Владимир Петковић, рекао  је за РТВ Грачаница да  је циљ акције да се првенствено мештанима  омогући да провере ниво шећера у крви, крвни притисак, али и да се упознају са начином живота са дијабетесом.

“Дијабетес је болест која је присутна 24 сата дневно, 7 дана у недељи и 365 дана у години. Циљ је да упознамо и оне који болују од ове болести и оне који живе са дијабетичарима, али и све остале како и на који начин држати под контролом шећер и живети са дијабетесом. Одазив на акцију је задовољавајући. Данас ће моћи свако ко жели да провери ниво шећера у крви,крвни притисак и још неке параметре”, рекао је Петковић.

Мештани који су се одазвали акцију кажу да су задовољни организовањем оваквих и сличних акција.

Check Also

У српским срединама на КиМ регистровано 18 новозаражених корона вирусом

У српским срединама на Косову и Метохији, од тестираних 58 узорака, регистровано 18 нових случајева …