Главна / Друштво / Породици Јовановић из Горње Гуштерице уручени кључеви од нове куће

Породици Јовановић из Горње Гуштерице уручени кључеви од нове куће

Трочланој породици Јовановић из Горње Гуштерице данас je председник општине Грачаница Срђан Поповић уручио кључеве новоизграђене куће у овом селу. Породица Јовановић је једна од угожених породица на овим просторима  којој је општина Грачаница, према социјалној карти, финансијски помогла изградњу новог дома од 62 метара квадратна у вредности од 19.000 евра.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић пожелео је домаћинима леп живот у новом дому и поручио да општина Грачаница наставља да помаже становништву.

“Ово је велики дан како за општину Грачаница, тако и за породицу Јовановић. Ја сам веома срећан као човек јер смо успели да усрећимо ову породицу. Захваљујем се и људима који су радили на изградњи куће јер је завршена пре рока, како би породица могла да прослави своју крсну славу у новом дому”, рекао је Поповић.

Снежана и Зоран Јовановић захвалили су општини Грачаница и градоначелнику Поповићу јер су им обезбедили пристојан начин живота, који у старој кући,у којој је кров прокишњавао и у којој нису имали купатило и воду, а што су елементарни услови за нормално функционисање, нису имали.

“Захвални смо господину Поповићу јер сада не морамо да бринемо о томе да ли ће кров да нам прокишњава и како ћу и по најгорим временским условима да доносим воду како бих опрала судове и како би смо могли да одржавамо основну хигијену. Посебно смо срећни јер ћемо нашу славу и госте дочекати у новој кући”, истакла је Снежана Јовановић.

Рок за завршетак радова на кући је био до краја наредног месеца. Своју славу Св Аранђел, породица Јовановић ће прославити у новој кући, у много бољим условима. Стара кућа у којој је породица Јовановић до сада живела је била више него неадекватна за нормалан живот.

Check Also

У српским срединама на КиМ регистровано 18 новозаражених корона вирусом

У српским срединама на Косову и Метохији, од тестираних 58 узорака, регистровано 18 нових случајева …