Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Одлука о повећању таксе је ирационалан потез

Ђурић: Одлука о повећању таксе је ирационалан потез

Одлука Приштине да уведе таксе од 100 одсто на робу из Србије је ирационалан потез и одмазда за неуспех на гласању за чланство у Интерполу, оцена је политичара и економских стручњака из централне Србије. Очекују да на одлуку косовских власти реагује пре свега Европска унија.

Директор Владине Канцларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је за РТС да је ово досад најозбиљнији напад на Србију, грађане и Србе на Космету од стране приштинских институција. Каже да тај напад није ничим испровоциран и да је реч о тешком удару на опстанак Срба и привреду у целости.

Поручује да најновије приштинске мере имају два циља. Први је да се Србија брутално понизи и у политичком смислу натера на неку врсту капитулације а други је да се протерају Срби и да се угуши опстанак Срба на Космету.

Истиче да Срби, у условима у којима је у потпуности стопирана трговина, не могу да опстану. Ђурић каже да је реч о мери политичке репресије која се граничи са физичким насиљем.

Додаје да је председник Вучић разговарао са страним амбасадорима и обавестио их о агресивним и ничим испровоцираним потезима Приштине и о стравичној ситуаицији у којој се Србија нашла.

Директор канцеларије за КиМ наводи и да најновије мере не би уследиле да је међународна заједница адекватно реаговала када је уведена такса која је повећана на 10 одсто.

Извор: Ртс

Check Also

Канцеларија за КиМ и ове године подржаће учешће произвођача са КиМ на Београдском манифесту

Канцеларија за Косово и Метохију подржаће ове године учешће туристичких организација, породичних винарија и малих …